This site uses cookies to help give you the best possible user experience. By continuing to browse this site you give consent for cookies to be used!
+359 87 9136722
sales@aph.bas.bg
Защита на националната конституционна идентичност в Европейския съюз
Защита на националната конституционна идентичност в Европейския съюз
General understanding of the principle of respect for national constitutional identity and mechanisms for its implementation - doctrinal and practical dimension
Atanas Semov
19.00 BGN

0 item(s) in stock

Out of Stock

Year of Publication: 2021

Cover Type: Soft

Category: State and Law

Edition: First Edition

Pages: 248

Format: n/a

Language: Bulgarian

Summary

Това проучване анализира защитата на самоличността изцяло и изключително в правото на ЕС. И доказва, че: Концепцията е именно "национална конституционна идентичност". Зачитането на националната конституционна идентичност на държавите-членки е основен принцип на Европейския съюз и основно право на интегрирана държава. Ограничението на суверенитета на държавите-членки в ЕС и действието с примат на правото на ЕС имат ясно определена граница: без да се засяга националната конституционна идентичност. Но правото на защита на самоличността също има граница: без да се засяга същността, значението и основните принципи на правния ред на Съюза. Прилагането на принципа - и упражняването на правото - е възможно само чрез Съда. Решението на националния конституционен съд е изключително необходимо, но не е задължително. Националната конституционна идентичност подлежи на защита в двете си измерения: формално-правна и културно-историческа (или нормативна и ценностна). И изисква подход, подходящ за еврозоната от националните съдилища и подход, съобразен с идентичността, от Съда на Европейските общности.

Аbout The Author

Specifications

ISBN: 978-619-245-122-6

Year of Publication: 2021

Category: State and Law

Edition: First Edition

Language: Bulgarian

Cover Type: Soft

Pages: 248

Weight (kg): 0.300 kg

Format: n/a

Width (mm): /n/a

Height (mm): /n/a

Тhickness (mm): /n/a