sales@aph.bas.bg

Формат: n/a

Език: Български

Анотация

На 5 февруари 2013 г. в Българската академия на науките се подписа Декларация за толерантността между БАН и Националния съвет на религиозните общности, в който влизат шестте традиционни вероизповедания у нас – на Българската православна църква, на мюсюлманското изповедание, на Католическата църква, на Арменската апостолическа православна църква, на Централния израилтянски съвет и на Обединените евангелски църкви. Декларацията се подписа съответно от акад. Стефан Воденичаров, председател на БАН, и д-р Рупен Крикорян, председател на Националния съвет на религиозните общности. С Декларацията за толерантността се призовават всички здравомислещи граждани в нашата страна да спазват както Конституцията на Република България, така и международните нормативни документи за мир, сътрудничество, социален и хуманен напредък, като, опирайки се на тях, заявят ясно своята активна гражданска позиция в защита на интересите на цялото българско общество и респективно в защита на постигането на по-добър живот за всички нас.

Спецификации

ISBN: 978-954-322-610-8